Zonwering

Zonwering

Een van de belangrijkste uitdagingen van energie duurzame concepten in gebouwen is de controle van de binnenkomst van het daglicht. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden om het zonlicht binnen te laten komen, terwijl tegelijkertijd oververhitting van het gebouw voorkomen moet worden. De meest efficiënte manier om dit te bereiken, is door het toepassen van externe zonweringsystemen. Een correcte implementatie van deze systemen zal de behoefte aan airconditioning verminderen met behoud van het daglicht in het gebouw.

Brise Soleil 100

Het BS 100 beweegbare louvresysteem bestaat uit een reeks ellipsvormige aluminiumlamellen die verticaal geïnstalleerd kunnen worden. De design louvres zijn beschikbaar in verschillende samenstellingen: horizontale of verticale panelen, vaste of beweegbare louvres… De beweegbaarheid van het louvresysteem kan gemotoriseerd worden. Van het BS 100 systeem bestaat een speciale variant met glazen louvres. Zonwering was hierdoor nog nooit zo elegant.
De kaders kunnen bevestigd worden op gevelsystemen, in stenen of betonnen muren of in stalen constructies. BS 100 kan gecombineerd worden met een looprooster handig voor het onderhoud van het gebouw. Dit en andere toepassingen maken van de BS 100 een extreem verscheiden toepassing.

Brise Soleil 20

Het BS 20 systeem biedt zonwering door gebruik te maken van gebogen lamellen die onder een bepaalde hoek staan. Dit kadersysteem wordt volledig in de fabriek geassembleerd voor eenvoudige installatie ter plaatse. De kaders kunnen bevestigd worden op gevelsystemen, in stenen muren, in beton of in stalen constructies.

Brise Soleil 30

BS 30 is een kadersysteem dat zonwerend werkt door het gebruik van Z-vormige lamellen. Dit systeem kan in de fabriek geassembleerd worden om het daarna ter plekke te installeren. BS 30 kan gecombineerd worden met een looprooster, dat handig is voor het onderhoud van het gebouw. De kaders kunnen bevestigd worden op gevelsystemen, in stenen of betonnen muren of in stalen constructies.

Brise Soleil 40

Het BS 40 systeem biedt een innovatieve en esthetische oplossing om energiemanagement te optimaliseren. Ideaal voor appartementen en kleinere gebouwen. Het systeem is verkrijgbaar met Z-vormige of gebogen lamellen. De schuivende lamellen staan aan de buitenkant van de ramen. Ze kunnen zowel manueel als motorisch bediend worden.
BS 40 heeft verschillende schuifmogelijkheden. Eén tot drie schuifpanelen kunnen gemonteerd worden. Dit maakt de manipulatie van licht en temperatuur in gebouwen mogelijk. Deze zonwering kan op verschillende manieren geïntegreerd worden: voor gevels, tussen verschillende verdiepingen of in een andere combinatie naar keuze. Dat maakt van dit systeem een uiterst veelzijdige toepassing.

Reynascreen ®

Reynascreen is een geïntegreerde zonwering. Het systeem bestaat uit beweegbare schermen die gemonteerd worden op de buitenkant van je ramen of deuren. Zo ben je tijdens de zomerperiode van koelte in je gebouw verzekerd. Daarbovenop is dit systeem voorzien van extra isolatie om tijdens de rest van het jaar optimale condities in je gebouw te creëren. Ook aan je gebruiksgemak hebben we gedacht. Reynascreen is zowel manueel als automatisch te bedienen. Dit systeem kan geïntegreerd worden op alle Reynaers ramen en deuren.