Vliesgevels

Vliesgevels

Voor veel architecten wordt de esthetische waarde van een gebouw bepaald door het ontwerp en het concept van de gevel. Toch is dit unieke aspect van het gebouw niet alleen een architecturale expressie, het moet ook aan belangrijke technische eisen voldoen, zodat deze de woon- en werkomgeving van het gebouw verbeteren. Deze eisen richten zich op comfort, zoals daglicht, ventilatie en energiebesparing, maar ook op de veiligheid en stabiliteit van de constructie.

Wall 50

CW 50 is een systeem voor gevels en daken dat, dankzij de minimale aanwezigheid van profielen, een maximum aan lichtinval biedt en daarenboven een onbeperkte creatieve vrijheid mogelijk maakt. Het systeem is verkrijgbaar in verschillende opties, waarbinnen nog tal van buitenafwerkingen mogelijk zijn. Alle combinaties van verticale en hellende vlakken en de integratie van alle types vleugels worden mogelijk dankzij een uitgebreid gamma.

Dit systeem voldoet aan alle eisen van de hedendaagse architectuur. Wat energie betreft biedt het verschillende varianten in isolatieniveaus. Het gebruik van driedubbel glas is met CW 50 eveneens mogelijk waardoor er in passief – of lage-energiebouw perfect met dit systeem gewerkt kan worden.

Wall 60

CW 60 is een thermisch geïsoleerd gordijngevelsysteem voor robuuste constructies met grote glasoppervlaktes. De draagprofielen hebben hoge inertiewaarden, waardoor de CW 60 uiterst geschikt is voor hellende, verticale of gebogen constructies. CW 60 kan glazen panelen tot een gewicht van 450 kg dragen dankzij zijn intelligent ontworpen versterkte profielen. De integratie van driedubbel glas behoort tot de opties.
Dit systeem is de beste oplossing op vlak van design. CW 60 bestaat namelijk in vier verschillende stijlen en heeft daarbovenop een uitgebreid gamma aan profielen waardoor alle types ramen kunnen ingewerkt worden.

Wall 65

CW 65 – EF is een kostefficiënt kadergevelsysteem met erg slanke profielen. Het dunne profiel (65mm) is sterk en stabiel, waardoor dit gevelsysteem geschikt is voor hoge constructies. Een ander belangrijk kenmerk van dit systeem is zijn assemblagetijd. Het wordt volledig vooraf in de werkplaats gemonteerd waardoor er bij montage op de werf tijd gespaard wordt. Dit systeem is beschikbaar met driedubbel glas en opengaande elementen zoals een uitzetzakraam en een parallel openend raam kunnen ook geïntegreerd worden in het systeem.
CW 65 – EF is beschikbaar in twee glasvarianten: De casettebeglazing houdt het glas vast door gebruik te maken van kralen. De structurele beglazing biedt een complete glasoplossing aan de buitenkant van een gebouw

Wall 86

CW 86 maakt het mogelijk om volledig beglaasde en thermisch geïsoleerde elementen vooraf in de werkplaats te assembleren. Op de werf zelf kunnen alle elementen in een kort tijdsbestek gemonteerd worden. CW 86 is beschikbaar in twee glasvarianten: De casettebeglazing houdt het glas vast door gebruik te maken van kralen. De structurele beglazing biedt een complete glasoplossing aan de buitenkant van het gebouw.

Verschillende types ramen, deuren, vulpanelen…kunnen geïntegreerd worden. Zoals je merkt biedt Reynaers een totaaloplossing met dit gevelsysteem.