Ramen & Deuren

Ramen & Deuren

Ramen zijn letterlijk uw venster op de wereld om u heen. Op het moment dat u de deur opendoet, gaat de wereld voor u open. Wij omkaderen uw wereld met aluminium ramen en deuren. In de stijl die bij u past, varierend van modern tot klassiek en in meer dan 450 kleuren. Zo is er altijd een raam of deur die bij u past.

Aluminium deuren en ramen zijn uiterst veilig en dat heeft alles te maken met het feit dat een aluminium profiel in de basis al uitzonderlijk sterk is. Maar daarnaast kennen we nog een aantal extra’s voor optimale beveiliging. Aluminium deuren kunnen bijvoorbeeld worden voorzien van een driepuntssluiting of speciaal ontworpen deurbeslag. Slecht nieuws voor inbrekers, maar goed nieuws voor u.

Uw deur
De eerste indruk van een kamer krijgt u al op het moment dat u de deur opendoet. En daarom ontwerpt Reynaers een assortiment prachtige aluminium deuren, die stuk voor stuk recht doen aan de stijl van uw huis. De basisvorm is sober en ongecompliceerd, maar er zijn ontelbare variaties mogelijk. Softline, decoratief, robuust of slank, er is een aluminium profiel voor iedere deurstijl.

Uw raam
Aluminium ramen zijn letterlijk uw venster op de wereld om u heen en bovendien het visitekaartje van uw huis. Logisch dus dat u kiest voor een stijlvolle vormgeving. Daarom is er een aluminium profiel voor ieder huis. Van klassiek en romantisch tot strak en modern. En in meer dan 400 kleuren voor binnen én buiten.

CS 24 SL

Kenmerkend voor het CS 24-SL raamsysteem zijn design, slankheid, stabiliteit en isolatie. CS 24-SL is een aluminium raamsysteem voor naar buitendraaiende ramen en vaste elementen. De detaillering is gelijk aan die van het slanke stalen raamprofiel.

De dubbele isolator van 23 mm zorgt voor een goed isolerende werking. Met een inbouwdiepte van 85 mm hebben de profielen een grote mate van stijfheid. Dit komt de stabiliteit en slankheid ten goede. Uniek is dat dit slanke systeem voldoet aan de vereiste weerstandsklasse voor nieuwbouw, namelijk WK II. De veiligheid is daarmee gewaarborgd. CS 24-SL is toepasbaar in nieuwbouw en renovatie, woningbouw, scholen en utiliteitsgebouwen.

Wilt u transparantheid, dan is CS 24-SL het profiel. Verborgen scharnieren kunnen toegepast worden en versterken het slanke, esthetische uiterlijk. De binnenafwerking is hierdoor eenvoudiger. De profielen zijn in alle kleuren leverbaar met, indien gewenst, een verschillende binnen- en buitenkleur. De stijlen en dorpels kunnen afhankelijk van de statica-eisen verstevigd worden.

CS 38 SL

Het raam- en deursysteem CS 38-SL is een uiterst strak, slank en esthetisch profiel dat zeer goed toepasbaar is in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Door de aanzichtbreedte vanaf 33 mm is dit profiel ook geschikt voor de vervanging van stalen ramen en deuren. CS 38-SL is net zo rank waardoor het originele ontwerp gehandhaafd blijft. Door de veel betere isolatie en de veiligheid die voldoet aan de hedendaagse eisen, is CS 38-SL een zeer modern systeem. Het systeem is WK2 goedgekeurd en beschikt over de vereiste KOMO attesten van de Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen.

Wilt u transparantheid, dan is CS 38-SL hét profiel. Hiervoor zorgen niet alleen het slanke, esthetische uiterlijk, maar ook het onzichtbare beslag. Scharnieren die in het zicht zitten, behoren tot het verleden en ook de binnenafwerking is hierdoor eenvoudiger. De verborgen ontwatering verhoogt het esthetische uiterlijk. Storende waterkapjes zijn namelijk niet meer nodig. De profielen zijn in alle kleuren leverbaar met, indien gewenst, een verschillende binnen- en buitenkleur. De stijlen en dorpels kunnen afhankelijk van de statica-eisen verstevigd worden.

Alle gangbare openingsvarianten kunnen met CS 38-SL gerealiseerd worden, zoals draai-, draaikiep-, val- en stolpramen. Inclusief enkel/dubbel naar buiten- en naar binnen draaiende deuren.

CS 38-SL is zeer terecht het slanke esthetische profiel van Reynaers.

CS 68

Het Concept System® 68 is het robuuste raam- en deursysteem van Reynaers, speciaal ontwikkeld voor de steeds strengere eisen die gesteld worden aan stabiliteit, thermische isolatie en veiligheid.

Dit geïsoleerde systeem heeft een U-waarde die lager is dan 2,8 W/m². Naast zijn universele toepassingsmogelijkheden, is het door de grote profielstijfheid ook een ideaal systeem voor de realisatie van grote raam- en deurelementen. Bovendien biedt deze serie, optioneel, verschillende niveaus van inbraak- brand- en kogelwerendheid. De toegepaste isolator maakt het mogelijk om gebogen constructies te vervaardigen en biedt de keuze uit een afwijkende kleur voor de buiten- en binnenschaal.

Hiermee is het Concept System® 68 een hoogwaardig aluminium raam- en deursysteem dat veiligheid en isolatie koppelt aan de voordelen van Reynaers aluminium systemen zoals kleurrijk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

CS 77

Het Concept System® 77 is speciaal ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de strenger wordende eisen op het gebied van thermische isolatie. De Energie Prestatie Norm is hiervan een duidelijk voorbeeld. Om in te spelen op aangescherpte eisen in de toekomst heeft Reynaers haar Concept System® 77 daar reeds op aangepast. Met de mogelijkheid om een aantal extra voorzieningen op te nemen kan een U-waarde < 2,0 W/m2K worden gerealiseerd voor de profielen.

Het aluminium raamsysteem gebruikt hiervoor geïsoleerde driekamerprofielen met 32 mm lange isolatiestrippen, speciale EPDM-rubbers en extra isolatie voorzieningen. In combinatie met glas tot maximaal 51 mm dikte is het Concept System® 77 het raam- en deursysteem voor de toekomst.

De toegepaste isolator maakt het mogelijk om gebogen constructies te vervaardigen en biedt de keuze uit een afwijkende kleur voor de buiten- en binnenschaal. Uiteraard voldoen de prestaties op het gebied van akoestiek, waterdichtheid en luchtdoorlatendheid aan de hoogst gestelde Europese normen. Bovendien biedt deze serie, optioneel, verschillende niveaus van inbraakwerendheid.

Hiermee is de Concept System® 77 een hoogwaardig aluminium raam- en deursysteem dat maximale thermische isolatie en veiligheid koppelt aan de voordelen van Reynaers aluminium systemen zoals kleurrijk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

CS 86-HI

CS 86-HI is een driekamersysteem voor ramen en deuren met thermische onderbreking. Het systeem is een combinatie van esthetisch design, optimale stabiliteit en hoge thermische isolatie. De isolerende strips van het skelet behalen Uf-waarden tussen 1,35 W/m²K en 1,74 W/m²K, waardoor dit het meest energie-efficiënte systeem in het assortiment is.

Het systeem bevat binnendraaiende ramen en binnen- en buitendraaiende vlakke deuren. Bovendien zijn er verschillende vloerverbindingen verkrijgbaar, zodat CS 86-HI aan specifieke vereisten van de klant voldoet.

CS 104

Het nieuwe Reynaers raam- en deursysteem CS104 is comfort verhogend en energieverbruik verlagend. Het systeem is geschikt voor passiefhuizen.

CS104 helpt om door overheden gestelde doelen voor klimaatbeheersing mogelijk te maken. De hoge warmteweerstand, drievoudige beglazing, de lage onderhoudskosten, duurzaamheid van materiaal en de gesloten recycle-keten dragen hieraan bij.

Belangrijke kenmerken van het CS104 raam- en deursysteem:

  • Het systeem is speciaal ontwikkeld voor toepassing van drievoudig glas, zowel dikte als gewicht is hier van belang.
  • Systeemprofielen en combinaties daarvan hebben een goede warmteweerstand Uf < 0,88 W/m2K en zorgen ervoor dat het totale kozijn een Uw = 0,8 W/m2K kan halen. Hiermee voldoet CS104 aan de norm voor passiefhuizen.
  • CS104 biedt de mogelijkheid het isolatieniveau te regelen door het eenvoudig aan te brengen isolatiemateriaal binnen het systeem.
  • CS104 wordt afgedicht met co-extrusies van hoogwaardig rubbermateriaal als EPDM.
  • Het CS104-systeem is zo opgebouwd dat ondanks de inbouwdiepte van de kozijnen (95 mm) de draai-elementen toch makkelijk zijn te bedienen.

ES 50

ES 50 is een aluminium raam- en deursystemen. dat een strak uiterlijk combineert met een zeer hoge isolatiewaarde en een hoog kwaliteitsniveau tegen een zeer scherpe prijs. Dit systeem kan toegepast worden in zowel de woning- als de utiliteitsbouw.

ES 50 beschikt naast vlakke profielen ook over speciale blokprofielen waarmee esthetisch het glas direct aansluit op het profiel, net als bij hout.

ES 50 heeft volop voordelen zoals de mogelijkheid tot verborgen ontwatering. Met een Uf-waarde van 2,55W/m².K voldoet het aan de hedendaagse eisen op het gebied van isolatie. Het systeem is WKII goedgekeurd. Daarnaast biedt ES 50 de mogelijkheid om een andere kleur toe te passen aan de binnen- en buitenzijde en natuurlijk zijn alle standaard openingsvarianten mogelijk.